Cookie / süti kezelés
A tejsziv.hu a felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el cookie szabályzatunkat.
Tudjon meg többet…
Elfogadom

Ismerd meg utánozhatatlan alapanyagunkat, a Rögös túrót!

A Rögös túró egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. 2019-ben az Európai Unió nyilvántartásába vette, így lett a Rögös túró az első tejtermékünk, ami kiérdemelte a hagyományos különleges termék elismerést.

Ezt a címet olyan élelmiszerek kaphatják meg, melyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.

 

Nincsen párja

 

Számos túrótípus létezik a világban, de azok előállításukban, állagukban és ízükben is eltérnek a mi túrónktól. A zamatos és kellemesen savanyú ízű, laza rögös állagú Rögös túró csak a Kárpát-medencében készül.

 

Megéri fogyasztani

 

A Rögös túrót magas fehérjetartalom jellemzi, több ásványi anyag és vitamin található meg benne. Ráadásul számos diétába is beépíthető. Változatosan elkészíthető, finom édesen és sósan, bármelyik étkezésre jó választás.

 

Ha ezek után megkívántad, próbáld ki a következő receptet!

 

Rögös túrós reggeli tál

Hozzávalók:

 

100 g Rögös túró, 3 ek. natúr joghurt, 75 g zabpehely, 20 g áfonya, 20 g málna, 10 g mandula, 10 g mogyoró, 1 tk. fahéj, 1 tk. méz

 

Elkészítés:

 

Keverd össze a Rögös túrót a zabpehellyel, a joghurttal, és ízesítsd mézzel, fahéjjal. Pár percig hagyd állni, majd szórd rá a gyümölcsöket, mogyorót, mandulát, és kezdheted is a kanalazást!

 

További érdekességekért, receptekért irány a Rögös túró oldala.